Friends of DMD

Friends of DmD

Met influencer en fashion stylist Bastiaan van Schaik voor de opnames.

Te gast bij de BZT show.

Powervrouw Faiza Oulashen van Greenpeace Nederland in Dress me Dutch.

Achter de schermen met Floortje Dessing. Floortje kon mijn concept zeer waarderen.

Samenwerken met Bont voor Dieren Amsterdam waar mijn hart ligt. Deze fantastische stichting heeft al zoveel mega modemerken kunnen overtuigen te stoppen met het dierenleed dat verkocht word als luxe product. Niets luxe aan wat mij betreft wanneer je bloed aan je handen hebt.

Het team van Bont voor Dieren op uitnodiging van Karen Soeters, oprichter van House of Animals

Politici zijn onze volksvertegenwoordigers. Het is goed om met ze in gesprek te blijven over wat er vaak over het hoofd word gezien.  Het was dan ook fijn om minister Ploumen te ontmoeten en met haar te spreken.

In het kader van werkgelegenheid voor jongeren die moeilijk de arbeidsmarkt op komen, heeft de politiek een mooi gebaar gemaakt. De onderminister kwam polshoogte nemen op een eventuele toekomstige samenwerking.

Jongeren verdienen alle kansen wat ons betreft.

 

Friends of DMD

Lokaal graag!

Lokale productie en duurzame stoffen

Het eigen label Dress me Dutch Amsterdam wordt met veel zorg geproduceerd in Amsterdam en soms in andere plaatsen in Noord Holland en Utrecht. Behalve dat de Nederlandse economie hierdoor word gesteund is het ook goed voor het milieu om niet alle kleding over te laten vliegen naar Nederland. Dress me Dutch maakt gebruik van zowel biologische stoffen als synthetische stoffen die duurzaam zijn, maar ook diervriendelijk natuurlijk.

Wat vinden zij van DmD Amsterdam;

https://gewooncommandeur.nl/inspiratietoer-modekwartier-arnhem/

https://laurasblog.nl/blog/interieurshoppen-in-arnhem/

http://www.arnhem-direct.nl/berichten/awearness-fashion-shoptour-door-modekwartier-arnhem/

https://www.telegraaf.nl/nieuws/895820/eerlijk-arnhem

http://www.awearness-fashion.nl/dress-me-dutch-arnhem-passie-voor-kleding/

http://www.bloeiinarnhem.nl/portfolio-items/dress-me-dutch/

https://www.madeinarnhem.nl/nieuws/2013/dress-me-dutch/

https://palaceofbliss.nl/fair-fashion-kledingwinkels/

http://www.arnhemstore.nl/designersarnhemstore.html

http://www.outofthegreencloset.com/jeannette/

 

 

 

 

 

 

Friends of DMD

10 juni Nacht van de Mode

Read More

Bijna is het zover!

Tussen 19.00 en 0.00 uur ben je weer van harte welkom tijdens de 9e editie Nacht van de Mode in het Modekwartier van Arnhem.

Samen met Jan Boelo en Marck & Mo Vanity Bags is Dress me Dutch te vinden aan de Sonsbeeksingel 107 in Arnhem met een grote variëteit aan prachtige designs. Uniek, handgemaakt, de mooiste materialen en echte ambacht. Catwalks, exclusieve drankjes, muziek, theater en heel veel bezoekers met jou maken de NVDM ieder jaar weer tot een prof fashionable evening in Arnhem.

Love to CU again x

Friends of DMD

Social entrepreneurs(hip)

Read More

Trend of passie?

Sociale ondernemingen wie wat zijn dit eigenlijk?

Gisteren hield ik hierover een presentatie in Arnhem. Ik kan je uit eigen ervaring en de ervaringen van andere ondernemers vertellen dat dit een enorme uitdagende en niet de aller gemakkelijkste manier van ondernemen is. Je hebt een behoorlijk portie doorzettingsvermogen nodig.

Naast stichtingen, verenigingen en buurten die natuurlijk al langer sociaal werken, investeert de so-er in de maatschappij door middel van het vermarkten van producten of diensten. Wij proberen zoveel mogelijk winst te behalen voor de aarde. Dit lijkt natuurlijk naïef, maar wanneer ik je vertel dat een tiende van de wildernis op aarde in de laatste 25 jaar is verwoest door ons mensen kun je er niet omheen dat teveel mensen zich nog steeds niet bewust zijn van de inpakt hiervan.

Dieren zijn minstens zo belangrijk als planten en mensen. Zonder elkaar bestaan wij gewoonweg niet meer. Uiteraard is er een groep mensen die dit niet interesseert, egoïsten die alleen aan zichzelf denken en dit echt niet doorgeven aan hun kinderen of jou kinderen. Zij denken helaas met minder verstand pakken wat er is nu. Daarnaast is er een hele grote groep onwetende mensen. Zij werken elke dag onbewust mee aan de verwoesting omdat er gewoonweg te weinig in duidelijke taal over word gesproken. En waarom verkopen ondernemers dan zoveel schadelijke troep?

Het antwoord is eenvoudig; Zolang wij met z’n allen dit blijven steunen zal dit blijven doorgaan. We hebben onze verantwoordelijkheid te nemen toen wij ouders werden, of docent, of ondernemer. Wanneer wij dit willen verandert de markt. Vraag en aanbod heet dit. Kijk naar H&M bijvoorbeeld, zij zijn onder druk ook milieu bewuster gaan ondernemen, Kiko, een cosmeticamerk dat niet op dieren word getest, het kan echt wel hoor. Fantastisch toch!

Wat kun je doen? Kopen is leuk, dat vinden wij ook. Het is ook natuurlijk gedrag om te verzamelen. Toch hoeft het niet zoveel te zijn, het helpt toch niet om je beter te laten voelen toch? 1 op de 20 mensen in Nederland is depressief en 1 op de 9 kinderen in Nederland leven nog onder de armoedegrens. Duhhh…en we hebben alles toch.

Koop eens vintage, duurzaam, ecologisch, bewust (met je gedachten erbij), maak weer tijd voor elkaar, eet een dag of twee in de week ook eens geen vlees, draag geen echt bont meer er is zoveel prachtig faux! En vooral geniet meer van je kinderen, de vogels, het bos, je buren, vrienden of familie, je vakantie bijvoorbeeld. Geniet bewust, koop bewust. Gratis therapie, en vooral een heerlijke wereld voor de volgende generaties want dat wat wij hadden wensen wij hen toch ook.

 

Friends of DMD

Fair Fashion Style

Dat klinkt ons als muziek in de oren. Samen met collega designers waar ik reuze trots op ben, laten wij meer zien dan alleen een prachtig label. Wij geven ook om jou en anderen. Mensen, milieu, kinderen en dieren. Dat zou het hele pakket moeten zijn natuurlijk.

Op de prachtige website van Fairfashionstyle.nl vind je bijzondere labels. Transparante merken, idealisten, mensen die de planeet en al dat leeft koesteren.

Read more

Friends of DMD

The beautiful things in life

There are so many things to smile about!

Designer Nadya Dzyak

Fashion talks. They show you a piece of art, a way of thinking. What was it that the designer had in mind. This time I was looking at Ukraine. In Russia and Ukraine are so many beautiful designers. Ukraine that had so much going on the last years, and for many people a hard way of living there.

 

But yet see! The beauty that shines above this country.

 

Friends of DMD

Animals feel pain

In fact this is why Danielle Derksen (owner and designer of Dress me Dutch Amsterdam) started her brand. Telling the story behind a brand. Fashion is passion, but not against every *price!

This is no Fashion 

I felt so sorry for millions of animals that are taken prison, tortured, cry from pain, scream and being horrible skinned. I understand that people eat animals and skins are used for all kinds of things. But treat them with respect and don’t let them suffer.

->Start today by thinking about how the animal was treated

->Start easy never buy Fur anymore…

Somewhere there is a animal very graceful 

 *

The price:

Each year, more than 1 billion rabbits and 50 million other animals — including crocodiles, foxes, seals, mink and dogs — are raised on fur farms or trapped in the wild and killed for their pelts. Because much of the fur is imported from China and other countries with poor regulation, it is often mislabeled as “faux.” Depending on the size of the garment, up to 100 animals or more may be killed for a single coat!